Vegāniskā siera mērce jeb mac&cheese

Vegāniskā siera mērce jeb mac&cheese

Vegāniskais siers man līdz šim bija diez gan liela mistika. Nebiju ne ēdusi, ne garšojusi. Un tomēr – ir diez gan labi! Lai arī svaigā veidā no paciņas man tas nešķita perfekts priekš likšanas uz maizītes, tomēr tas ir diez gan ideāls, ja nedrīkst vai negribas lietot piena produktus, bet gribas foršo siera garšu uz picas vai gatavojot makaronus ar “sieru”. Tad nu došu vienu no savām versijām par vegānisko siera mērci. Visas sastāvdaļas ir pieejamas dažādos bio/eko/vegānu veikaliņos, bet šoreiz iepirkos Berģu bodē.

Kas nepieciešams?

  1. Auzu krējums (visu paciņu)
  2. Violife siers (100g)
  3. Šķipsna Ķiploku pulvera 
  4. Šķipsna malta muskatrieksta
  5. Sāls
  6. 100g ūdens
  7. Makaroni 🙂 Es izmantoju bezglutēna rīsu-amaranta makaronus.

Kas jādara?

  • Novāra makaronus kā parasti.
  • Lej katliņā auzu krējumu, 100g ūdeni un sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu violife “sieru”. Pievieno šķipsnu ķiploku pulvera, sāli un maltu muskatriekstu.
  • Ļauj visam uzsilt. Kad sāk burbuļot, lēnām maisa līdz viss siers ir izkusis un masa ir ieguvusi vienmērīgu konsistenci.
  • Kad mērce ir gatava, pārlej to makaroniem, samaisa un bauda gardām mutēm. 🙂 Siera mērce noteikti lieliski derēs arī kā “dipi”/fondue mērcīte vai jebkur citur, kur prasās siera mērci 🙂

Priekā!

22222