Rudens velšu biezzupa

Rudens velšu biezzupa

Ļoti ilgi jāatzīst, ka esmu slinkojusi un vasaras laikā patiesi ir grūtāk atrast motivāciju atrasties pie plīts, jo ir taču tik daudz svaigu labumu! Pie tam, prasās vien pavisam vienkārši, ātri pagatavojami ēdieni.

Tomēr vasaras izskaņā un rudenī kopumā ir daudz dažādu labumu no mūsu pašu dzimtajām ārēm, kuri jāliek lietā, piemēram, pagatavojot gardu biezzupu. Līdz ar ko tapa šī sēņu ķirbju biezzupa. 🙂 Šim mērķim būs nepieciešams blenderis un šajā gadījumā tika izmantots Delimano Nutribullet čaklā ierīce, ar kuru pāris sekundēs lieta ir atrisināta. 🙂

Paldies manai mīļajai Lindai par iedvesmu :)*

Atkarībā no savām preferencēm, zupu var pagatavot vegānisku.

Kas nepieciešams? (sastāvdaļas var un pat vajag mainīt atbilstoši savām garšu kārpiņām)

-2-3 kartupeļi
-300g ķirbja
-1 cukini
-2-3 burkāni
-2 saujas sagrieztu baraviku
-saldais krējums/krēmsiers vai kokospiens
-Ja gribas šķidrāku, kāds no pieniem vai ūdens
-Grauzdiņi t.i. var pirkt gatavus vai krāsnī apgrauzdēt savu maizīti
-papildus garšvielas (sāls, cukurs, pipari) + balzamiko pēc vēlmēm

Kas jādara?

-Nelielā ūdens daudzumā jāvāra kartupeļi, ķirbis, cukini un burkāni. Es sākumā lieku kartupeļus un burkānus, pēc tam pievienoju ķirbi un cukini.

-Sēnes viegli apcepj uz bannas, lai izdabūtu no tām ārā brīnišķīgo aromātu

-Kad sastāvdaļas abos traukos gatavas, liek kopā un blenderē. Ja katliņā ir bijis par daudz ūdens, tad lieko nolej nost. Savukārt, ja zupa šķiet pārāk “biezenīga”  pievieno neitrālu pienu. Papildus pievieno saldo krējumu/krēmsieru vai mazliet kokospiena treknumam.

-Pasniedz ar grauzdiņiem vai zaļumiem un balzamiko pēc izvēles.

Lai labi garšo!

whatsapp-image-2016-10-04-at-10-53-33