Auzu cepumi bez kviešiem, olām, sviesta

Auzu cepumi bez kviešiem, olām, sviesta

Iemesli, kāpēc ēdam vai neēdam vienu vai citu produktu var būt gaužām dažādi. Alerģijas, nepanesības, uzskati, pārliecības, bērniņa ienākšana ģimenē un tā tālāk. Arī man aktuāli šobrīd ir uzturā vismaz kādu laiku nelietot piena produktus, kviešus un olas, līdz ar ko ikdienā sevi pabarot un kur nu vēl gastronomiski iepriecināt ir mazliet grūtāk. Tad nu radās nepieciešamība eksperimentēt un pagatavot cepumiņus, kas ne tikai turas kopā un ir ar atļautajiem produktiem, bet arī patiesi labi garšo 🙂 Jā, šis noteikti būs arī labs našķis bērniem!

Kas nepieciešams?

Sastāvdaļas maz un maciņam draudzīgas. 🙂

Pamatam: Galvenie produkti  ir lobītas ķirbju sēklas, auzu pārslas (ja nedrīkst glutēnu, tad bezglutēna auzu pārslas) un linsēklas. Tas, kāda ir attiecība, ir katra paša ziņā, taču man aptuveni bija šādi – ~190g auzu pārslas, 50g ķirbju sēklas, 20g nemaltas linsēklas.

Linsēklu “olām”: -~9 ēdamkarotes linsēklu (kas jāsamaļ kafijas dzirnaviņās vai kur nu gribas malt), ūdens

Papildus:

-cukurs aptuveni 7 tējkarotes vai pēc gaumes
-kārtīga šķipsna sāls
-2 ēdamkarotes medus vai jebkurš sīrups vegāniskajā variantā (dateļu, kļavu lapu, glikozes utt.)
-kokosriekstu eļļa 4 ēdamkarotes

Kas jādara?

-Uz pannas liek auzu pārslas, ķirbju sēklas un linsēklas. Uz pannas vislabāk arī redzēsi, vai ir tā sēklu un auzu attiecība, ko vēlējies. Kad masa uzsildījusies, pievieno sāli un pamazām pievieno arī cukuru. Grauzdē.

dav

dav

-Grauzdē tik ilgi līdz masa kļuvusi viegli brūna un sasmaržinājusi visu virtuvi

-Karsto masu ieber bļodā, pievieno kokoseļļu un linsēklu “olas”*, pievieno arī medu

-Nomazgā rokas un kārtīgi ar plaukstām samaisa visu masu. Kad masa kļuvusi ķepīga un viendabīga, paņem plaukstā mīklu, cieši to rokā saspiež (jābūt tādai kā garenai bumbiņai) un saplacina. Liek uz plāts.

-Cep 180°C 15 minūtes, ļauj krāsnī atdzist.

*Linsēklu “olas” pagatavo šādi – 1 ola = 1 ēd. k. maltu linsēklu, kas izšķīdinātas 3 ēd. k. ūdens.

IMG_20170130_180525_053