Ķimeņu-karija sāļie cepumi

Ķimeņu-karija sāļie cepumi

Šobrīd dzīves ritms ir tāds, ka ir nepieciešams, lai ir ātri ko “iemest mutē”. Tā kā veikala piedāvājums mani nesajūsmina (ne sortimenta, ne cenas ziņā), tad kā parasti, vislabāk gatavot ir pašai. Saldo cepumu receptes šķiet ir neskaitāmas un daudz populārākas, tāpēc man radās vēlme pēc kādas jaunas sāļo cepumu receptes. Šobrīd neesmu vēl droša, ka recepte ir perfekti noslīpēta un, ja būšu atradusi labāku modifikāciju, ļaušu jums par to uzzināt, taču jau šobrīd man tie ļoti, ļoti garšo. Nevarēju nociesties nepadalījusies!

Kas nepieciešams? jeb Sastāvdaļas:

  1. 220 g auzu miltu (kafijas dzirnaviņas + auzu pārslas + 10-15 sekundes)
  2. 2 olas
  3. ~90g olīveļļas vai sviesta (ar sviestu garšīgāk, bet es liku olīveļļu šoreiz)
  4. sāls (nedrīkt žēlot šoreiz 🙂 labākai garšai jāliek diez gan bagātīgi)
  5. karijs (nedrīkst žēlot, masai ir mazliet jāiekrāsojas un jābūt labam aromātam)
  6. 60-70g ķimeņu – sezama – ķirbju sēklu – linsēklu maisījums (ķimenes žēlot nevajag!)
  7. Ideālam garšas rezultātam ieteiktu pielikt 60g rīvēta parmezāna (tādā gadījumā var likt mazliet mazāk eļļu/sviestu).
  8. 2 t.k. cukura

Kas jādara?

  1. Apgrauzdē sēklas & ķimenes.
  2. Miltiem pievieno apgrauzdētās sēklas & ķimenes, sāli, kariju.
  3. Pievieno olu un eļļu vai sviestu.
  4. Samaisa rūpīgi visu kopā. Masai jābūt patiesi raibai. Nevajag žēlot ne sēkliņas, ne garšvielas.
  5. Liek krāsnī. Mana krāsns cepa tikai no apakšas, tad nu cepu 10 minūtes no vienas puses, 10 minūtes no otras puses 190 grādos.
  6. Pēc noteiktā laika cepumus atstāju krāsnī atdzist. Ideālā variantā pārkožot cepumu,tam iekšā ir mazliet mitrs.

Priekā! Lieliski garšos ar alu vai siltu tēju :))

WhatsApp Image 2017-02-20 at 20.02.57 (1) WhatsApp Image 2017-02-20 at 20.02.57