Persiku vegāniskā kūka

Persiku vegāniskā kūka

Viens no izaicinājumiem, ar ko ir jāsaskaras, kad nedrīkst vai negribas lietot piena produktus, ir saldumu pagatavošana un ēšana. Taču man patīk izaicinājumi, jo tieši tā var iziet no komforta zonas un atrast fantastiski labas, jaunas receptes. Šī ir viena no tām reizēm!

dav

Pagatavošanā tiek izmantoti produkti, kurus var nopirkt, piemēram, lielajā RIMI (iespējams arī Maximā), kā arī Gemosā u.c. Mazajos Rimi un Maximās varētu nebūt Tofu. Recepte nav mana oriģināla, bet gan modificēta versija šai mango kūkai. Tad nu ņemiet par labu manējo vai oriģinālo – atšķirības ir pamatnē un virskārtā 🙂

Kas nepieciešams?

Masa:
-220g diennakti mērcētu Indijas riekstu
-130g zīda tofu
-2 ēdamkarotes citrona sulas
-1 ēdamkarote vaniļas cukura (aromātiskāk būs, ja tiešām vaniļa, nevis vanilīns)
-1 ēdamkarote kukurūzas ciete
-150g kokosriekstu piena cietā daļa
-70g cukurs

Pamatne:
-170g auzu pārslu (jāskatās, lai ir atbilstoši trauka diametram)
-pāris tējkarotes cukura
-3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
-1 ēdamkarote sīrupa vai medus (ja der nevegāniska versija)

Virsējā kārta:
-Persiki bundžā
-1 laims

Kas jādara?

Pamatnei:

  • Grauzdē auzu pārslas ar cukuru (cukurs – tik daudz, cik pašai gribas). Kad tās atdzisušas, liek blenderī un samaļ rupjos miltos.
  • Pievieno kokosriekstu eļļu  un sīrupu/medu. Izklāj formiņā.
  • Liek krāsnī 200°C uz 7 minūtēm
  • Ļauj atdzist

Masai:

  • Mērcētos Indijas riekstus samaļ pēc iespējas lielākā putrā līdz masa ir vijīga un mīksta.
  • Pievieno visas pārējās sastāvdaļas.
  • Lej masu uz pamatnes, izlīdzina un liek krāsnī 170 grādos uz 40 minūtēm.
  • Ļauj atdzist.

Virskārtai:

  • Kamēr abas pārējās daļas top, sagriež konservētus persikus, uzlej pusi šķidruma uz pannas un izžmiedz veselu laimu.
  • “Sautē” uz pannas, lai reducētu ūdens daudzumu un masa kļūtu sīrupaina.
  • Ļauj atdzist.
  • Kad masas daļa ir atdzisusi, lej persikus pa virsu un izlīdzina.
  • Liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
  • Pēc tam griež un našķojas. 🙂davdav