Vegāniskie pastas salāti

Vegāniskie pastas salāti

Tas, ka atkal nedrīkstu ēst piena produktus, ir atvēris manas fantāzijas čakras un šobrīd jūtu to kā interesantu izaicinājumu – gatavot garšīgi un nejust trūkumu pēc piena produktiem. Manuprāt, tas ir vieglāk nekā sākumā varētu likties. Vajag tikai noskaņoties pareizi un saprast, ka, neēdot piena produktus, patiesībā nezaudējat tieši neko (ja vien uzturs ir visādi citādi pilnvērtīgs un apdomāts).
Lai nu kā, kādā jaukā vakarā man parādījās izteikta tieksme pēc makaroniem. 🙂 VAJAG un viss! Nolēmu, ka jāgatavo pastas salāti un iedvesmu guvu šeit.

Pastas salātus iespējams ēst ar 2 veidu mērcēm – vegānisko majonēzi vai zīda tofu mērci. Abas diez gan pikantas un gardas opcijas.

Kas nepieciešams?
1. Pilngraudu pasta (vēlams radziņi vai trubiņas kā attēlā)
2. 2 selerijas kāti
3. 1/3 sarkanā sīpola
4. Vesela paprika
5. Ķiršu tomātiņi
6. Mazliet grauzdētas ķirbju sēklas

Mērcei:
1. Zīda tofu ~200 grami
2. 1 tējkarote sīrupa/cukura (vai medus, ja der)
3. Šķipsna sāls
4. Ķiploku pulveris vai 2 ķiploku daivas
5. 3 tējkarotes eļļas
6. 2 tējkarote ūdens
7. pus tējkarote sinepju
8. svaigas sakapātas dilles

Kas jādara?
1.Novāra pastu, sagriež dārzeņus nelielos gabaliņos
2. Visas mērces sastāvdaļas ieliek blenderī un maļ kopā līdz perfekti viendabīgai masai
3. Vārītajiem makaroniem notecina lieko šķidrumu, liek tos klāt dārzeņiem un sajauc ar mērci (vai vegānisko majonēzi)

dav