Karamele (vegāniska)

Karamele (vegāniska)

Karamele nav mana mīļākā saldumu garša un tomēr tā nenoliedzami iederas dažādos saldajos ēdienos. Un galu galā, ir feini prast pagatavot kaut ko, kas ir viena no populārākajām našķu pavadošajām garšām! Tā kā, gatavojot Snickers kūciņas, bija nepieciešams pagatavot vegānisku karameli, tad lūkojos, ko internets piedāvā šajā sakarā. Galu galā pagatavoju tādu, kas šķita man visdrošākā, visvieglāk pagatavojamā un garšu kārpiņām pielāgojamā t.i. ir iespējams pakāpeniski palielināt karameles krēmīgumu un vienlaikus arī nepiededzināt katliņu (ak, vai, cik daudz reizes tas man ir izdevies dzīvē :)) ).

Ar šo daudzumu pietiks ~14 kēksiņu pildīšanai.

Kas nepieciešams?

  • 50g cukura (īpaši feini sanāk ar “kokosriekstu cukuru”)
  • 30g ūdens
  • kokosriekstu piena cietā daļa ~3 ēdamkarotes
  • sāls krietna šķipsna
  • vaniļas esence

Kas jādara?

  • Cukuru un ūdeni liek katliņā un uz lēnas uguns cītīgi maisa. Maisa ĻOTI cītīgi, lai nekur katliņš “nepievelk” cukuru.
  • Maisa, maisa, maisa, maisa… līdz vienā brīdī masa kļūst viegli brūna. Kad tas ir noticis, liek klāt kokosriekstu piena cieto daļu (tam iepriekš jābūt bijušam ledusskapī) un maisa. Maisa līdz masa sabiezē, liekajam šķidrumam iztvaikojot. Beigās pieber sāli un pievieno vaniļas esenci.
  • Kad masu noņem no uguns un atdzesē, tā kļūst aptuveni 2-3x biezāka. (attēlā augšā)

 

Dalīties un sekot: