Lazdu riekstu pankūkas (vegan, gluten-free)

Lazdu riekstu pankūkas (vegan, gluten-free)

Feina alternatīva, ko kādreiz uztaisīt brīvdienu brokastīs – lazdu riekstu pankūkas. Derēs visiem tiem, kuri izvairās gan no kviešu miltiem, gan olām, gan piena produktiem. Pagatavošana prasa 25 minūtes un iegūst aptuveni 10 kraukšķīgas (ja ir pietiekams eļļas daudzums) pankūciņas.

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?

  • 100g lazdu riekstu
  • 60g rīsu miltu
  • 140g augu piena
  • 1 t.k. ābolu etiķa
  • maza šķipsna sodas
  • bezglutēna cepamais pulveris
  • 2-3 t.k. cukura, šķipsna sāls
  • 3 linsēklu “olas” – 3 ē.k. maltu linsēklu + 3 ē.k. silta ūdens – atstāj uzbriedināt un tikai tad pievieno pārējai masai
  • olīveļļa

Kas jādara?

  • Uz pannas viegli apgrauzdē lazdu riekstus. Ieliek dvielītī un kārtīgi riekstus “izčaukstina”, lai dabūtu nost liekās riekstu miziņas.
  • Liek riekstus blenderī un samaļ līdz miltu konsistencei.
  • Bļodā ielej augu pienu un ābolu etiķi. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas  – riekstu miltus, rīsu miltu, sodu, cepamo pulveri, cukuru, sāli, 3 linsēklu olas un pāris piles olīveļļas.
  • Uz pannas sakarsē eļļu un liek ēdamkaroti mīklas. Iesaku eļļu šoreiz netaupīt, pirmkārt, lai nerauj klāt pannai, otrkārt, lai garšīgāk. Jo kraukšķīgāk un brūnāk, jo garšīgāk 🙂 Tāpat arī riekstu garša būs izteiktāka. Pankūkas jācep uz nelielas uguns un zem vāka!
  • Pasniedz ar gardu ievārījumu vai ēd tāpat un izbauda riekstaino, sātīgo garšu. Man šoreiz jāņogu ievārījums. 🙂