Banānmaize ar žāvētiem augļiem un riekstiem (vegan)

Banānmaize ar žāvētiem augļiem un riekstiem (vegan)

Jā, šī ir banānmaize kēksa formā 😀 Un tik pat labi tas varētu būt arī kēkss. Bez olām, bez piena produktiem.  Neapšaubāmi – banānmaižu receptes ir neskaitāmas. Šī ir ļoti mitra, kas man patīk, bet tas ir gaumes jautājums. Ja ir bail, ka būs par mitru, vari samazināt piena vai eļļas daudzumu.

Noteikti mēģināšu pagatavot arī labu bezglutēna banānmaizi, kas būs mazliet grūtāk, bet man patīk izaicinājumi. 🙂

  • 280g pilngraudu kviešu miltu
  • 100g mazgātu rozīņu
  • 3 vidēja lieluma kārtīgi nogatavojušies banāni
  • 150 ml augu piena
  • 125-150 ml eļļas (šķidra kokoseļļa, vīnogu kauliņi vai olīveļļa) (jo vairāk, jo mitrāka. Es liku 150ml)
  • 60-80g cukura, sīrupa vai medus(es pieliku 80g un man šķita mazliet par saldu)
  • 1,5 t.k. soda
  • 2 t.k. cepamā pulvera
  • rīvēta miziņa no vesela citrona
  • citrona sula no pus citrona
  • Sauja lazdu riekstu
  • Sauja valriekstu
  • Sauja mazgātu žāvētu plūmju
  • Sauja mazgātu aprikožu

Kas jādara?

  • Bļodā iesijā kviešu miltus, ieber cepamo pulveri, cukuru, rīvēto citrona miziņu un sodu.
  • Pa virsu sodai izspiež citrona sulu, lai tā izreaģē un nebūtu sodai tipiskā garša.
  • Atsevišķā bļodā sajauc pienu, eļļu un banānu. Izmantojot blenderi, sajauc visu rūpīgi kopā.
  • Pamazām ber klāt sauso masu šķidrajai un kārtīgi sakuļ kopā. Pievieno riekstus un žāvētos augļus.
  • Ieeļļotā silikona formiņā lej iekšā sakulto masu. Jācep 165°C 45-50 minūtes un pēc tam 180°C 20-25 minūtes.
  • Izņem no krāsns, kad kēkss ieguvis skaistu brūnu nokrāsu un, kad pie sērkociņa vairs nelīp klāt mīkla.
  • Ļauj pilnībā atdzist, lai viegli izņemt no formiņas.