Mini augļu tartes

Mini augļu tartes

Interesējoties par kulināriju, ir izkristalizējies galvenais noteikums un uzdevums – izveidot garšu balansu. Arī šī recepte ir no tām, kur to, cik garšos vai negaršos noteiks prasme ar garšām nobalansēt. Supersaldas dateles, rūgteni valrieksti, skābens zīda tofu krēms. Trīs garšas, kuru pareiza attiecība radīs brīnišķīgu garšu buķeti.

Šī recepte ir viena no tām, kuru gatavoju izaicinājuma pēc (jo kādu laiku nedrīkstu lietot piena produktus). Citā gadījumā gaisīgs putukrējuma – biezpiena pildījums būtu pašā laikā. Bet, jā, ne šoreiz.

Recepte ir pavisam vienkāršā un ātri pagatavojama. Tai nav vajadzīga cepeškrāsns vai plīts vispār.

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas 6-8 groziņiem?

  • 20 dateles (mazās)
  • ~2 saujas valriekstu
  • 100g zīda tofu
  • vaniļas esence
  • kāds no saldajiem sīrupiem (ķļavu, piemēram. var arī medu, ja tas der!)
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena biezās daļas
  • augļi pēc izvēles

Kas jādara?

  • Samaļ valriekstus un pamazām pievieno dateles. Ja šķiet, “aparāts” nepavilks, tad dateles pirms tam var atkaulot un paturēt ūdenī pāris stundas.
  • Maļ tik ilgi līdz masa atgādina mīklu un “turas”, ja to saspiež starp pirkstiem.
  • Mini tartīšu formiņās liek cepampapīru un kārto iekšā mīklu vienmērīgā biezumā. Liek ledusskapī.
  • Puto kopā zīda tofu, citrona sulu, cukuru un kokospienu līdz ir perfekti viendabīga konsistence.
  • Kad “garoziņas” atdzesētas, kārto pa virsu krēmu. Liek atkal atdzesēsties.
  • Pirms pasniegšanas dekorē ar augļiem un ēd pilnām mutēm. Iesaku pasniegt uz maza šķīvīša ar karotīti, jo rokās ēdot var sanākt notašķīties.

17571725_10210636458899769_2086688933_o

dav

dav

Dalīties un sekot: