Veselīgā linsēklu miltu pica

Veselīgā linsēklu miltu pica

Picas man ir garšojušas kopš sevi atceros. Jā, atceros, ka pamatskolā pēc skolas nācu mājās, ņēmu saldēto picu, kas atrodama veikalos saldētās pārtikas nodaļā, liku uz pannas un pārbēru vēl ar ekstra sieru. Un ēdu gardam mutēm. Nē, šoreiz nav runa par šīm šausmām. Par laimi, gadiem ejot tomēr arī pārtika ir kļuvusi kvalitatīvāka manā virtuvē un puncī. 🙂

Tas, kas šoreiz picu padara veselīgāku kā klasisko kviešu mīklas izstrādājumu, ir tieši tās pamatne. Šajā receptē izmantoju linsēklu miltus kā galveno sastāvdaļu. Jau iepriekš biju eksperimentējusi ar picas pamatnēm, gatavojot šo ziedkāpostu pamatnes picu, kas starp citu joprojām ir fantastiska alternatīva. Linsēklu miltus, protams, iespējams pagatavot pašai, bet, godīgi sakot, nezinu, kāpēc, bet pirktie veikalā sanāk citādāki (varbūt tāpēc, ka bioloģiski?) un no tiem viss, ko cep, sanāk ļoti garšīgs.

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas picai?

Pamatnei

  • 85g linsēklu milti (veikals Bioss, ražotājs Bio Planete)
  • 200-240g (skatīt mīklas konsistenci attēlā) ūdens
  • 35g rīsu milti + tik, cik, lai pie rokām nelīp mīklu izklājot
  • garšvielas – sāls, cukurs, asais paprikas pulveris, karijs, ķiploku pulveris – šī ir mana variācija, bet droši var izvēlēties to, kas Tev šķiet garšīgāks!
  • 10g olīveļļa
  • 1 t.k. bezglutēna cepampulveris (veikals Bioss) (var, protams, arī parasto)

Virskārtai – liec, ko gribi, bet pastāstīšu, kas ir atrodams manā attēlā

  • Violife vegāniskais siers (ne pārāk labi kūst, tie, kuri var un grib, protams, var likt parasto sieru)
  • Ķiršu tomāti
  • Spināti
  • Marinēti artišoki
  • Šampinjoni
  • Rundāles tomātu mērce

Kas jādara?  

  • Bļodā sajauc linsēklu miltus, cepampulveri, rīsu miltus.
  • Pievieno ūdeni, eļļu un garšvielas. Visu rūpīgi samaisa kopā līdz iegūst viendabīgu masu.
  • Skatās, kāda ir konsistence – ja gribas biezāku, var pievienot vēl miltus – vienus vai otrus. Pagaršo un paskatās, vai nevajag vēl kādas  garšvielas.
  • Ņem rīsu miltus plaukstās un ņem no bļodas mīklu ārā. Veido bumbiņu un klāj uz cepešpannas.
  • Ja mīkla līp, paņem vēl rīsu miltus – kā redzams attēlā manai mīklai visa virsma bija ar rīsu miltiem pārklāta.
  • Cep cepeškrāsnī 15-18 minūtes 180°C grādos.
  • Kamēr pamatne cepas, sagriež visas sastāvdaļas.
  • Kad pamatne gatava, ieziež to ar tomātu mērci un kārto pāri visas pārējās sastāvdaļas.
  • Cep 160°C grādos vēl 15-25 minūtes atkarībā no tā, cik gatavus/ apstrādātus grib produktus uz picas.
  • Pārber ar zaļumiem un ēd pilnām mutēm.