Turku zirņu un spinātu karijs ar Indijas riekstiem

Skan pagalam smalki, bet patiesībā ļoti vienkāršs, ātrs un garšīgs ēdiens vakariņām. Atšķirībā no ierastajiem karijiem šis iespējams būs mazliet krēmīgāks. Kāpēc? Lasi tālāk recepti 🙂

Sastāvdaļas, lai arī nav maz, taču viegli pieejamas un ļoti veselīgas, kas nodrošinās ne tikai ar nepieciešamajām uzturvielām, bet dos arī patīkamu sāta sajūtu.

Kas nepieciešams?

  • Īkšķa lieluma ingvers
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • puse čili pipars (sēkliņas izņemtas) – var arī nepievienot, ja neesi ļoti asu ēdienu piekritēja/-s
  • 2 ē.k. olīveļļa
  • kajēnes pipari (pēc izvēles)
  • Turku zirņi no 1,5-2 bundžām
  • ~1-2 ēdamkarotes citrona sula
  • 2 tējkarotes karija pasta pēc izvēles (var, protams, arī pats gatavot ar svaigām garšvielām)
  • 250-300 ml kokosriekstu piena Kokosriekstu piena (šoreiz izmantoju bio kokospienu. Ārkārtīgi garšīgs pats par sevi! Pirku bio veikalā.)
  • Sauja pētersīļu
  • 2 saujas Indijas riekstu
  • 2 saujas spinātu

Kas jādara?

  • Uz sakarsētas pannas (ar olīveļļu) liek sīki sakapātu ingveru, ķiploku, čili un sīpolu. Sīpols var būt arī lielākos gabaliņos.
  • Cep uz nelielas uguns līdz sīpols kļūst caurspīdīgs vai sāk viegli, viegli brūnēt.
  • Pievieno kajēnes piparus, Indijas riekstus un pusi 1 tējkaroti karija pastas. Sagaida līdz sāk vārīties un vāra 2-3 minūtes.
  • Pievieno kokosriekstu pienu,  citrona sulu un ņem nost no uguns.
  • Liek blenderī un maļ līdz tiek iegūta perfekti viendabīga masa. Sanāk, ka karijs būs brīnišķīgi krēmīgs un tumīgs.
  • Liek atpakaļ pannā iegūto masu, pievieno turku zirņus un sautē uz lēnas uguns ~5 minūtes. Pašās beigās iemaisa mini spinātu lapiņas un pusi no pētersīļiem un atstāj zem vāka visam “savilkties”.
  • Liek šķīvjos un pārkaisa ar atlikušajām pētersīļu lapiņām.