Krēmīga pastas mērce (bez piena produktiem)

Krēmīga pastas mērce (bez piena produktiem)

Atceros bērnībā pēc skolas nācu mājās un bija nopērkami gatavi maisījumi ar makaroniem un mērci, kam atlika vien pievienot ūdeni, pavārīt un pusdienas gatavas. Tie bija ar bazilika mērci. Nu ļoti garšoja… un šis ēdiens šodien ļoti atgādināja tās dienas, kad omīte vienmēr nesa gardumus mājās. Jāsaka gan, ka šis ēdiens atšķirībā no tā, kas bija skolas laikā, ir stipri ar uzturvielām bagātāks. 🙂 Un, jā, baziliks ir tikai viena no garšām, ar ko papildināt mērci. Patiesībā – iespējas ir visdažādākās!

Tā kā joprojām ir aktuāla izvairīšanās no piena produktiem, tad krēmīgas mērces ir vienas no tām, kas varētu teikt, ka pietrūkst. Šī pavisam noteikti ir lieliska alternatīva tiem, kuri kādu iemeslu dēļ negrib vai nedrīkst lietot piena produktus! Noteikti iesaku pamēģināt 🙂

Kas nepieciešams mērcei 2 porcijām?

Pamata sastāvdaļas:

  • 70g Indijas riekstu (tie var būt vai nu 12h mērcēti vai arī pirms pagatavošanas tos jāpavāra 10-15 min karstā ūdenī)
  • 120g-130g ūdens jeb tā lai rieksti viegli pārsedzas ar ūdeni mazā katliņā. Var izmantot arī buljonu.
  • sāls, pipari, cukurs pēc garšas
  • 2 t.k. citrona sula

Papildus:

2-4 ķiploka daiviņas vai ķiploku pulveris, krietna sauja svaiga bazilika (liku šos abus), var likt arī, piemēram, saulē kaltētus tomātus vai kaut vai kādu gaļu

Kas jādara?

  • Mērcētos vai pavārītos riekstus liek katliņā, aplej ar ūdeni un pieber garšvielas. Sagaida līdz sāk vārīties.
  • Lej visu blendera krūzē (es izmantoju Nutribullet), pievieno citrona sulu, ķiplokus un baziliku.
  • Maļ ~40 sek līdz perfekti viendabīgai konsistencei.
  • Sajauc ar sagatavoto pastu pēc izvēles un pasniedz.