Nestle - pilngraudu pārslas + cepumu recepte!

Nestle – pilngraudu pārslas + cepumu recepte!

Nenoliedzami pēdējos gados aizvien lielāku nozīmi gūst veselīgs ēdiens un pat ja neizdodas ēst perfekti, tomēr uztura ziņā dodamies pareizajā virzienā. Man ir liels prieks, kad šai tendencei seko līdzi ne tikai cilvēki, bet arī uzņēmumi, sekojot mainīgajam pieprasījumam. Pavisam īpaši man šķiet tas, ka šīm tendencēm sāk sekot līdzi lielie grandi un viens no tiem ir Nestle.

Var teikt, ka Nestle, seko pieprasījumam, jo savās receptēs populārākajiem produktiem izmanto tikai pilngraudu miltus, kas brokastu pārslas padara par diez gan labu brokastu alternatīvu. Tāpat Nestle pārslās netiek pievienotas arī nekādas mākslīgās garšas vai krāsvielas, kas padara brokastu pārslas par draudzīgu opciju ikdienas brokastīm. Pie tam, papildinot pārslas, tiek pievienoti dažādi vitamīni – C vitamīns, niacīns, pantotēnskābe, riboflavīns (B2), B6, folijskāde, D vitamīns, kā arī kalcijs un dzelzs. Ne velti Nestle, raksturojot savas brokastu pārslas, lieto apzīmējumu Simply Good. 🙂

Atkarībā no pārslām, to sastāvā ir atrodami dažādi pilnvērtīgi produkti, piemēram, jau minētie pilngraudu milti, kanēlis, medus, kakao un citi ikdienā bieži lietojami produkti. Tas šobrīd ir arī Nestle virziens, uz ko uzņēmums iet – piedāvāt produktus, kuru sastāvā ir visiem zināmi vienkārši ikdienā lietojamas kvalitatīvas izejvielas.

Nereti šķiet, ka pārslas “jau nav nekāds ēdiens”, taču patiesībā, ņemot vēra, ka tās lielā mērā sastāv no produktiem, ko ikdienā lietojam, pārslas ir droši lietojamas uzturā. Tieši tāpēc dosim iespēju arī Tev tikt pie Nestle brokastu pārslām ar JAUNO, uzlaboto recepti UN pie dažādām sastāvdaļām, no kā sastāv pārslas, piemēram, kakao, kanēļa, pilngraudu miltiem, medus utt.

Lūk, recepte, kurā tikuši izmantoti tādi paši produkti kā tiek izmantoti brokastu pārslās!

Kas nepieciešams 12 cepumu izcepšanai?

  • 65g maltas pilngraudu auzu pārslas
  • 65g pilngraudu kviešu milti
  • pus tējkarote kanēļa
  • 40-50g brūnā cukura
  • 65g auksta sviesta vai kokosriekstu eļļa, kas ir istabā stāvējuša sviesta konsistencē (es izmantoju šo variantu)
  • 1/4 tējkarotes soda
  • 1/3 tējkarote cepamā pulvera
  • krietns īkšķa gals sarīvēta ingvera vai ingvera pulveris
  • 1 vidēja ola
  • krietna šķipsna sāls

Kas jādara?

  • Sagatavo krāsni 190°C karstumā. Uz cepešplāts izklāj cepampapīru.
  • Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, pēc tam pievieno eļļu vai sviestu pēc izvēles un olu.
  • Jauc kopā līdz tiek iegūta viendabīga konsistence.
  • Ņem mazliet mīklas, veido nelielu bumbiņu un padara to plakanu. Ar dakšiņu padara svītrainas maliņas un ar sērkociņu izveido cepuma sejiņu.
  • Liek krāsnī cepties 15-18 minūtes vai līdz cepumu apakšiņas kļūst zeltaini brūnas.