Plātsmaize bez piena produktiem

Plātsmaize bez piena produktiem

Kad tik tikko atnāca rabarberu sezona, es ar siekalām pilnu muti noskatījos uz skaistajāmInstagram plātsmaižu bildēm. Ņemot vērā, ka šajā sezonā kefīra un krējuma klātbūtne manā uzturā nav ieteicama, tad nācās vien palikt bešā. Bet velti. Bešā nav jāpaliek. Šī ir perfekta plātsmaize, ja garšo tās, kurās mīkla ir pavisam maz, bet pildījums pavisam daudz. Tā burtiski kūst uz mēles.

Receptē piena produkti tiek aizvietoti ar kokosriekstu pienu, taču labā ziņa ir tā, ka kokospiena garšu (es izmantoju FUDO) praktiski nevar just t.i. nezinātājam šķita, ka tas ir ar krējumu gatavots našķis.

Šīs receptes ideja ir aizgūta no manas mīļās Sindijas, taču adaptēta bez-piena versijā. Recepte ir mega vienkārša un ātra. To patiešām spēj pagatavot jebkurš un šis ir ideāls variants,  ja negaidīti  uzprasās ciemiņi. Jā, un šī nav diētiskā recepte, bet gan iespēja panašķoties ar plātsmaizi tiem, kuriem šķita, ka tas nebūs iespējams. Ak, jā, arī vegāniem diez gan laba opcija. 🙂

Kas nepieciešams?

  • Kārtainās mīklas plāksnes (ņemu gatavas saldētas. Sastāvā, ja nedrīkst piena produktus, tad jāņem tādas, kurās nav sviesta. Ņēmu Tešlas. Nav svarīgi ar raugu vai bez – pēc izvēles. Man bija 6 plāksnes.)
  • 2 bundžas kokosriekstu piena (800g) (Ja der piena versija, tad 800g krējuma)
  • 1 krietna liela ola vai 2 mazas
  • Cukurs – pēc garšas. Aptuveni 3-4 ēdamkarotes. Ja rabarberi, tad mazliet vairāk.
  • 4 lieli āboli /7 rabarberu kāti / 3 rabarberu kāti un 2 āboli / zemenes un rabarberi – pēc iespējām un vēlmēm
  • vaniļa un kanēlis

Kas jādara?

  • Atlaidina mīklas plāksnes. Liek tās uz cepampapīra, pastaipa, lai atbilst plātnes formai un, ja grib piepaceļ maliņas uz augšu. Sadursta ar dakšiņu pamatni.
  • Bļodā sakuļ kopā kokospienu, cukuru, olu, vaniļu un kanēli.
  • Sagriež izvēlētos augļus ripiņās. Ja tie ir rabarberi, tad pārber rabarberus ar 1 ēdamkaroti cukura un ļauj stundu sasuloties.
  • Kārto augļus uz mīklas plāksnēm. Pārlej ar kokospiena masu un izlīdzina.
  • Liek 180°C sakarsētā krāsnī un cep līdz augša ir savilkusies (bet var vēl viegli, viegli burbuļot, jo atdziestot sacietēs) un apakša ir smuki brūna (piepaceļ ar lāpstiņu un parbauda). *Es varētu pateikt cepšanās laiku, bet tas nebūtu adekvāti, jo mana krasns šeit laukos nav līdz galam adekvāta. :))