Sālītas ķilavas ar olām

Sālītas ķilavas ar olām

Mani savā ziņā vienmēr ir fascinējuši omīšu ēdieni. Un viens no tādiem ir ķilavmaizītes ar olu.  Protams, nopirkt gatavas ķilavas var ikviens, taču ne visi spēj pagatavot gardas sālītas ķilavas paši. Tad nu vēl viena omīšrecepte arī manā blogā. Lai dzīvo sālītas ķilavas! 🙂

 

Kas nepieciešams, lai pagatavotu sālītas ķilavas?

  • 250 g svaigas brētliņas
  • 2,5 ēd. k. rupjās sāls
  • 1 tēj. k. cukurs (bez kaudzītes)
  • Šķipsniņa malti melni pipari
  • 7 melno piparu graudiņi
  • 7 baltie piparu graudiņi
  • 1-2 jamaikas (smaržīgie) pipari
  • 1 tēj. k. koriandrs
  • 2-3 lauru lapas

Papildus:

  • Olas (Izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
  • Ķelmēnu maize
  • Sviests

Kas jādara, lai pagatavotu sālītas ķilavas?

  1. Visas garšvielas sajauc kopā, vēlams, lai tās ir smalkas. Piparus var arī pievienot kafijas dzirnaviņās samaltus.
  2. Traukā kārto zivis vienā kārtā, pārkaisa ar maisījumu. Nākamā kārtā atkal zivis un tad atkal garšvielas.
  3. Liek šķīvīti pa virsu bļodai, uz šķīvīša liek nelielu slogu. Visu liek ledusskapī iekšā.
  4. Nākošajā dienā tās jau būs ēdamas. Atliek vien pārgriezt vēderus uz pusēm, nogriezt galvas un iztīrīt no asakām.
  5. Lieliski garšos kopā ar rupjmaizi, sviestu un, protams, olām. 🙂

Receptes citām uzkodām.

sālītas ķilavas

dav

sālītas ķilavas

dav

Summary
recipe image
Recipe Name
Sālītas ķilavas
Published On