
Sālītas ķilavas ar olām
Mani savā ziņā vienmēr ir fascinējuši omīšu ēdieni. Un viens no tādiem ir ķilavmaizītes ar olu. Protams, nopirkt gatavas ķilavas var ikviens, taču ne visi spēj pagatavot gardas sālītas ķilavas paši. Tad nu vēl viena omīšrecepte arī manā blogā. Lai dzīvo sālītas ķilavas! 🙂
Kas nepieciešams, lai pagatavotu sālītas ķilavas?
- 250 g svaigas brētliņas
- 2,5 ēd. k. rupjās sāls
- 1 tēj. k. cukurs (bez kaudzītes)
- Šķipsniņa malti melni pipari
- 7 melno piparu graudiņi
- 7 baltie piparu graudiņi
- 1-2 jamaikas (smaržīgie) pipari
- 1 tēj. k. koriandrs
- 2-3 lauru lapas
Papildus:
- Olas (Izmantoju Balticovo brīvo vistu olas)
- Ķelmēnu maize
- Sviests
Kas jādara, lai pagatavotu sālītas ķilavas?
- Visas garšvielas sajauc kopā, vēlams, lai tās ir smalkas. Piparus var arī pievienot kafijas dzirnaviņās samaltus.
- Traukā kārto zivis vienā kārtā, pārkaisa ar maisījumu. Nākamā kārtā atkal zivis un tad atkal garšvielas.
- Liek šķīvīti pa virsu bļodai, uz šķīvīša liek nelielu slogu. Visu liek ledusskapī iekšā.
- Nākošajā dienā tās jau būs ēdamas. Atliek vien pārgriezt vēderus uz pusēm, nogriezt galvas un iztīrīt no asakām.
- Lieliski garšos kopā ar rupjmaizi, sviestu un, protams, olām. 🙂
Receptes citām uzkodām.

dav

dav
Summary

Recipe Name
Sālītas ķilavas
Published On
Dalīties un sekot: