Shirataki nūdeles ar dārzeņiem

Shirataki nūdeles ar dārzeņiem

Nav noslēpums, ka, ja ir ēdienu blogs, tad ir tā privilēģija izgaršot dažādus produktus, par kuriem citādāk pat neiedomātos. Tādi, kuriem veikalā paietu garām, jo, pirmkārt, nešķistu saistoši un, otrkārt, būtu bail iegrābties. Pazīstama sajūta? Domāju gan. Par laimi shirataki nūdeles vilties nelika.

Viens no tādiem produktiem droši vien būtu arī Shirataki nūdeles. Uz to iepakojuma ir kukurūza, kas mani automātiski atbaida… nu tiešām ļoti negaršo (tas neattiecas uz kukurūzas putru un Kellogsveidīgajiem). Bet patiesībā šīs nūdeles ir jauka alternatīva, ko pamēģināt, kad “viss jau ir apnicis” un kad “vajag vakariņas pa fikso“.

Shirataki nūdeles ir ļoti ātri pagatavojamas. Pagatavošanas laiks ir nudien ne ilgāks par 15 min. Ak, jā, agrāk nekādi nespēju saprast, kā var trūkt laiks, ja esi mājās viens ar bērnu cauru dienu. Tiešām nespēju saprast. Tagad saprotu 🙂 Tāpēc ātrās maltītes nu ir cieņā. Sanāk izmantot daudz produktu, kurus atliek vien samiksēt, pasildīt vai kā citādi ātri apstrādāt. Lai vai kā, kvalitāti cenšos nezaudēt un, lai arī biežāk kā agrāk izvēlos “ātros” produktus, tie tāpat ir kvalitatīvi.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu Shirataki nūdeles? (~2 porcijām, noteikti ne vairāk)

Pēc izvēles arī Saldā čili mērce – 2 ē.k.

Kas jādara, lai pagatavotu Shirataki nūdeles?

  • Liek pupiņas uz pannas, pielej 100ml ūdens, uzliek vāku un sautē līdz mīkstas.
  • Atver shirataki nūdeļu iepakojumu, 2x noskalo nūdeles vēsā ūdenī un pievieno tās pupiņām.
  • Uzreiz pievieno arī kokospienu un karija pastu. Ja nepieciešams, pievieno arī saldo čili mērci.
  • Kārtīgi visu samaisa, sagaida pirmos burbuļus un steidz baudīt vakariņas, kamēr nav atdzisušas.

Citas otro ēdienu receptes.

shirataki nūdeles

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Shirataki nūdeles
Published On
Total Time