Cepumi bez miltiem

Cepumi bez miltiem

Gatavošana bez glutēna un citiem  jeb glutēnu nesaturošiem miltiem savu aktuālitāti nezaudē. Tāpat bieži saņemu vēstules ar jautājumiem, par to, kā varētu vienu vai citu produktu pagatavot bez miltiem. Jā, arī cepumi bez miltiem ir aktuāls jautājums. Varētu pat teikt, ka tas kļūst aiz vien aktuālāk, jo aiz vien vairāk ģimenes izvēlas ēst veselīgāk. Lai nu kā, šie cepumi jeb cepumi bez miltiem, lai arī ir ļoti kalorijām pilni, taču šīs kalorijas ir zelta vērtas. Kāpēc zelta? Jo sastāv no cilvēka ķermenim ļoti vērtīgām eļļām. Lieliska alternatīva bērniem un neapšaubāmi arī pieaugušajiem!

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas, lai tiktu pagatavoti cepumi bez miltiem?

  • 200g valriekstu vai mandeļu
  • 1 vidējs un mīksts banāns
  • 1 ola
  • Šķipsna sāls, vaniļas un cukurs pēc izvēles un garšas
  • Šokolādes gabaliņi (ja liek piena šokolādi, cukurs nav jāpievieno)

Kas jādara, lai tiktu pagatavoti cepumi bez miltiem?

  • Liek blenderī riekstus un maļ līdz viendabīgai masai. Malu tik ilgi līdz masa sāka kļūt krēmīga, bet vēl nebija pārvērtusies sviestā.
  • Pievieno banānu un olu. Sajauc līdz viendabīgai konsistencei.
  • Pievieno šokolādes gabaliņus masai un/vai uzber arī pa virsu, kad mīkla izklāta uz plātnes. No šī daudzuma sanāca aptuveni 14 cepumi.
  • Cep 180°C līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni un ir sacietējuši (9-12 min). Ļauj krāsnī mazliet atdzist.

Citi saldie ēdieni atrodami šajā linkā.

 

Iedvesma no: http://www.theorganicdietitian.com/flourless-chunky-monkey-cookies/

Summary
recipe image
Recipe Name
Cepumi bez miltiem
Published On