Franču kokosriekstu pīrāgs

Šis ir patiešām ļoti vienkāršs pīrāgs, kas būs pa spēkam jebkuram. Šī recepte ir viegli manevrējama, ja ir vēlme, piemēram, pievienojot kondensēto pienu, kas noteikti piedotu lielisku garšu un arī konsistenci. Es šoreiz gatavoju absolūti klasisku franču kokosriekstu pīrāga variāciju.

Kas nepieciešams?

Pamatnei ir divi varianti:

110g auzu milti
45g rīsu milti
60g kartupeļu ciete
100g auksts sviests
cukurs (vēlams pūdercukurs, pievieno pēc garšas, bet aptuveni 50-80g)
sāls
50g ūdens

VAI

100g auzu milti (var arī tikai kviešu miltus)
100g kviešu milti
1 ola
100g auksts sviests
cukurs (vēlams pūdercukurs, pievieno pēc garšas, bet aptuveni 50-80g)
sāls

Pildījumam
280g kokosriekstu skaidiņas
3 olas
Vaniļa (neskopojoties)
Šķipsna sāls
1 ēdamkarote citrona sulas vai ābola etiķa
80g sviests

Kas jādara?

  1. Sviestu sagriež gabaliņos un sajauc kopā ar sausajām sastāvdaļām. Pēc tam pievieno attiecīgi olu vai ūdeni atkarībā no tā, kuru recepti pamatnei izvēlas.
  2. Mīklas masu mīca tik ilgi līdz tā ir viendabīga. Ietin plēvē un liek ledusskapī nostāvēties. Ideāli, ja nostāvas pa nakti.
  3. Pildījumam vienkārši sajauc visas sastāvdaļas kopā (ar sīki sagrieztu aukstu sviestu).
  4. Kad mīkla nostāvējusies, to izkārto pīrāga formā un liek ledusskapī atkal nostāvēties un sacietēt (uz 10min). Pa to laiku uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
  5. Lej pildījuma masu pīrāga formā un liek krāsnī uz ~50 minūtēm vai kamēr augša un apakša ir zeltaini brūnas.
  6. Ļauj atdzist, ņem ārā no formas un pasniedz.