Bezgrēka klimpu zupa

Bezgrēka klimpu zupa

Klimpu zupa ir mana bērnības garša. Tas bija laiks, kad nesapratu, ka pumpām uz manas sejas ir tieša saistība ar to,cik daudz piena produktus es lietoju. Man šķita, ka dermatoloģe noteikti pārspīlē, jo pieniņš taču labs! Pieniņā daud kalcija, silts pieniņš palīdz aizmigt utt utjp. Kādam varbūt ne silts, ne auksts no piena lietošanas, betka ne man. Jāteic, ka tas man kā piena zupu fanei bija nepatīkams fakts. Un arī kviešu miltu klimpas nav gluži pilnvērtīga uztura esence. Tad nu ilgi domāju, ka pietrūkst klimpu zupa, bet negribēju slikto pašsajūtu pēc tam. Izlēmu pamēģināt ar auzu miltiem, rēķinoties ar to, ka būs auzīga garša. Jocīgi, bet auzīgo garšu nejūtu. Lai nu kā, nevajag gaidīt, ka šis variants garšos precīzi kā omītes gatavotā zupa, bet viennozīmīgi ir garšīgi! Ak, jā, manuprāt, izdošanās pamatā ir ideāla sāls un cukura attiecība. Man šķiet, ka tieši šī attiecība ir tā, kas ļauj daudziem omīšu ēdieniem būt par šedevriem.

 

Kas nepieciešams?

  • 55-60g pilngraudu auzu milti
  • 300g augu piena zupai + 50g klimpām (vislabāk laikam garšoja ar Alpro parastāko sojas pienu, mēģināju arī ar Oatly. Tāpat mēģināju miksēt pienus kopā)
  • 1 ola
  • Sāls šķipsna gan klimpām, gan pienam
  • 2 t.k. cukura klimpām + 2 t.k. pienam, ja vēl prasās

 

Kas jādara?

  • Liek vārīties pienu.
  • Paralēli sakuļ kopā olas ar cukuru, sāli. Pievieno miltus un pienu.
  • Kad piens vārās, liek pa vienai tējkarotei mīklas, katliņā. Ja grib tumīgu zupu, tad liek klimpas vienu pēc otras (piens zaudēs temperatūru un klimpas drusciņ pašķīdīs), ja grib klasisku zupu ar cietām klimpām, tad nākamo klimpu pievieno tikai tad, ja piens turpina burbuļot.
  • Pavāra 2 min pēc pēdējās klimpas iemešanas un gatavs!