Wraps ar paprikas humusu

Wraps ar paprikas humusu

Vasarā nepavisam un nemaz neprasās gaļas ēdienus. Patiesībā – laikam ejot, tos vispār praktiski nemaz neprasās. Lai vai kā, bet olbaltumvielas tāpat ir nepieciešamas un jādomā, kā tās uzņemt. Viens no vislabākajiem variantiem, manuprāt, ir pākšaugi. Šajā gadījumā izmantoju Biotēkā atrodamos turku zirņus.

Kas nepieciešāms?

  1. ~800g vārītu turku zirņu
  2. ~400g apcpepta paprika (svaigu papriku sagriež lielās šķēlēs un nelielā olīveļļas daudzumā apcep)
  3. asais paprikas pulveris vai kajēnes pipari
  4. 1/4 tējkarote sāls
  5. 1/2 tējkarote cukurs
  6. 3 ēdamkarotes tahini pastas
  7. 1/4 glāze labas kvalitātes olīveļļa (extra virgin)
  8. puse citrona
  9. 3 kārtīgas ķiploka daiviņas

Wrapiem papildus:

  • lavašs (ņēmu pilngraudu)
  • tomāti, gurķi, ledus salāts, sīpols, paprika, dažādas sēklas un viss cits, kas ienāk prātā
  • mērces: izmantoju rīsu krējumu un aso čili mērci (brīva iespēja interpretācijai)

Kas jādara?

Ja gribas viendabīgāku un maigāku humusu, var nolobīt zirņu miziņas. Meditatīvi, bet laikietilpīgi 🙂 Es nelobīju un sanāca tāpat ļoti labi un garšīgi.

  1. Ieliek blenderī papriku, piparus, sāli, cukuru, tahini pastu, olīveļļu, citronu un ķiploka daiviņas. Ieslēdz blenderi un maļ līdz viendabīgai masai.
  2. PAMAZĀM pievieno vārītos turku zirņus. Ja blenderis “nevelk” pievieno vēl olīveļļu. Neiesaku, bet var arī mazdrusciņ ūdeni.
  3. Kad viss ir kļuvis viendabīgs, klāj uz lavaša, kārto pa virsu dārzeņus un ēd pilnām mutēm.