Zemesriekstu mazkūciņas

Zemesriekstu mazkūciņas

Šī recepte ir aizgūta no ārzemju bloga, taču šķita pietiekami jauka alternatīva, lai iztulkotu un piedāvātu arī jums. Recepte ir lieliska ar to, ka tajā nav piena produktu, olu un kviešu jeb populārākie alergēni. Tiesa, receptē ir rieksti, taču pati personīgi nezinu nevienu, kuram no tiem būtu alerģija.

Kas nepieciešams?

  • 120g gatava, mīksta banāna
  • 100g zemesriekstu sviesta
  • 40g auzu pārslu miltu (var malt pats, var ņemt gatavus miltus)
  • 250g jeb 1 bundža turku zirņu (svērti bez šķidruma)
  • 1/8 t.k.soda
  • 1/4 t.k. sāls
  • 40g agaves sīrupa vai kāda cita saldinātăja alternatīva
  • Pēc izvēles – kanēlis, šokolādes gabaliņi un riekstu gabaliņi.

Kas jādara?

  • Saskarsē krāsni uz 180°C.
  • Liek visas sastāvdaļas (izņemot riekstu gabaliņus un šokolādi) blenderī un maļ līdz perfekti viendabīgas konsistences iegūšanai. (Izmantiju Nutribullet Pro un tas aizņēma aptuveni 45 sekundes)
  • Ieeļļo mazo kūciņu formiņas un lej iekšā mīklu 4/5 no tilpuma.
  • Cep krāsnī 20 minūtes un pēc tam ļauj atdzist.