Bumbieri sarkanvīna mērcē

Bumbieri sarkanvīnā ir ļoti patīkams deserts, kas neprasa lielu uzmanību un laiku. Tāpat tas ir arī bezglutēna un, ja nepieciešams, var padarīt arī pilnībā vegānisku atkarībā no vēlmēm un vajadzībām. Patiesībā sarkanvīnā vārītus bumbierus ilgi negribēju gatavot, jo šķita, ka nebūs garšīgi. Tāpat kā citas reizes, kad cilvēka prāts bloķē mūs kaut ko lielisku piedzīvot, arī šī bija tā reize. Tad nu padalīšos ar jums ar savu recepti bumbieriem sarkanvīnā. Ak, jā, vēl viena laba šis receptes īpašība ir iespēja tikt vaļā no negaršīga sausā vīna, ja nu tāds ir gadījies.

 

Kas nepieciešams?

  • 4 vidēja lieluma bumbieri

Mērcei:

  • 650ml sarkanvīna
  • 2 gab kanēļa standziņas
  • 4,6 krustnagliņas
  • Sula no 2 mandarīniem (der arī apelsīns)
  • Miza no 1 mandarīna
  • 190g cukura

Drupačām:

  • 200g grauzdētas mandeles
  • 75g Grauzdēti kokosriekstu milti vai, piemēram, saberzti sviesta cepumi vai pat cukurā grauzdētas auzu pārslas

Pasniegšanai:

  • Plombīra saldējums

 

Kas jādara?

  • Katliņā liek visas mērces sastāvdaļas un 5 min pavāra.
  • Pa to laiku mizo bumbierus – tikai uzmanīgi, lai nenomizotu ar visu kātiņu. Es atstāju apmēram 5ml miziņu augšpusē. Nogriež no bumbiera apakšas šķēli, lai bumbieris varētu katliņā skaisti stāvēt.
  • Liek bumbierus katliņā. Tagad jāskatās pēc tā, kāds ir katliņš – ja tas nosedz visu bumbieri, tad jāvāra neaiztiekot aptuveni 45 min jeb līdz kļūst mīksts uz vidējas uguns. Ja vīns nenosedz visu augli, tad tas jāpagroza un var aizņemt aptuveni stundu. Bet galvenais individuāli skatīties, vai bumbieris ir mīksts vai nē, jo var atšķirties gan to gatavības pakāpe pirms vārīšanas, gan to lielums.
  • Kad bumbieri mīksti, tos uzliek uz šķīvja un sīrupam ļauj turpināt reducēties. Jāapstājas tad, kad masa ir viegli sabiezējusi un vairs tik viegli nepil nost no karotes. Tajā brīdī bagātīgi pārlej bumbierus ar mērci. Gan bumbierus, gan mērci liek ledusskapī. Ledisskapī mērce kļūs biezāka vai pat saželēs.
  • Kad tas ir noticis, vēlreiz bumbieri iesmērē ar biezo mērci.
  • Ņem šķīvi, uzliek tējkaroti želejas uz šķīvja pašā vidū, kur atradīsies bumbieris. Apkārt apkaisa ar grauzdētām mandelēm un izvēlētajām drupačām. Liek bumbieri uz šķīvja un pasniedz ar plombīra saldējumu.
  • Priekā! Bumbieri sarkanvīnā ir gatavi!

Citas saldo ēdienu receptes.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bumbieri sarkanvīnā
Annija
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)