Spinātu mafini bērnu ballītei

Spinātu mafini bērnu ballītei

Spinātu mafini jeb kēksiņi ir acīm tīkams našķis, kas, manuprāt, īpaši piemērots bērnu ballītēm. Paldies vēlreiz Annai par ideju! Nevarētu teikt, ka spinātu kēksiņi ir sevišķi veselīgi šajā izpildījumā, bet noteikti ir vērts pamēģināt, ja nav iebildumu pret kviešu miltiem vai piena produktiem. Tos, protams, iespējams papildināt ar dažādām garšām pēc izvēles, piemēram, vārītu iebiezinātu pienu, kādu ievārījumu vai žāvētiem augļiem. Ja ir uztraukums par spinātu garšu, tad personīgi es tur tos nejutu. Spinātu mafini ir diez gan neitrālas garšas, tāpēc, ja gribas tos padarīt interesantākus, iesaku izvēlēties pildījumu pēc savas gaumes un ieskatiem. Jāpiemin, ka arī mafinu zaļuma intensitāti var regulēt pēc saviem ieskatiem, palielinot vai samazinot spinātu daudzumu.

Kas nepieciešams, lai taptu spinātu mafini?

  • 250g kviešu miltu (var ņemt arī pilngraudu vai speltas miltus, taču jārēķinās, ka sanāks tumšāk zaļi kēksiņi un varētu arī nepacelties tik, cik gribas. Var mēģināt arī ar bezglutēna miltu maisījumu.)
  • 150g spinātu (pērku mini spinātus, kas atrodami dārzeņu nodaļā)
  • 150g kefīra (iespējams aizvietot ar kādu vegānisku opciju)
  • Pus tējkarote sodas
  • 1 ē.k. Citrona sula
  • Pus tējkarote cepamā pulvera
  • 90g cukura
  • 75g neitrāla eļļa (izmantoju olīveļļu)
  • Šķipsna sāls
  • 1 ola

Kas jādara, lai taptu spinātu mafini?

  • Sakuļ olu ar cukuru līdz cukurs ir sadalījies un vienmērīgi iejaucies olā.
  • Blenderī sakuļ spinātus ar kefīru līdz perfekti viendabīgai masai.
  • Kviešu miltiem pieber cepamo pulveri, sāli un sodu. Sodai virsū uzlej tējkaroti citrona sulu, lai pazustu sodas tipiskā garša.
  • Miltiem pielej eļļu, spinātu-kefīra masu un olu-cukura masu. Samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Sevišķi aizrauties ar maisīšanu nevajag.
  • Liek mafinu papīrīšus mafinu trauciņos (var izmantot arī silikona formiņas) un pilda 3/5-4/5 no trauciņa pilnu ar mīklu.
  • Cep 20 minūtes 180°C. Spinātu mafini ir jāpārbauda kā parasti ar sērkociņu – ja tas iznāk ārā tīrs, tad kēksiņu var ņemt ārā no krāsns. Man tās bija tieši 20 minūtes, citam varbūt 18 vai 21, tāpēc uzmanīgi – nepārcepiet!
  • Spinātu mafini ir gatavi!

Citas saldo ēdienu receptes. 

spinātu mafini

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinātu mafini
Annija
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)