Uzkodas ar kūpinātu lasi

Uzkodas ar kūpinātu lasi

Kad nāk ciemiņi, tad nenoliedzami gribas viņus palutināt ar jaukām uzkodām. Taču skaidrs ir viens – laiks ir ierobežotā daudzumā un ciemiņi ne vienmēr uzrodas plānoti. Tāpēc noteikti noderīgas būs idejas uzkodām, kurām lielākā daļa izejvielu var glabāties ledusskapī ilgi, kuras ir iespējams ātri pagatavot un kuras izskatīsies lieliski. Kāpēc uzkodas ar kūpinātu lasi ? Jo lasis vismaz manā prātā dod svinīgumu, savukārt pārējās sastāvdaļas lieliski to papildina.

Uzkodas ar kūpinātu lasi iespējams pagatavot gan bezglutēna versijā, gan ar kraukšķiem. Abi varianti būs garšīgi. Šajās receptēs tiek izmantots tieši auksti kūpināts lasis, jo tas, manuprāt, labāk iederas, taču lieliski derēs arī svaigi sālīts lasis. Receptēs izmantoju VICI produkcijas lasi.

Pie tam, kas nav mazsvarīgi, šajā receptē izmantotas izejvielas, kuras, lietojot uzturā, vari uzņemt veselīgās un organismam tik vajadzīgās taukvielas. Tās atrodamas gan lasī, gan avokado.

 

Kas nepieciešams, lai taptu uzkodas ar kūpinātu lasi?

  1. Kūpināts lasis 200g – izmantoju VICI produkciju
  2. Krēmsiers
  3. Kraukšķi (veikalos pieejami dažādi, iesaku izvēlēties pēc gaumes un iespējām)
  4. Gurķis
  5. Avokado
  6. Citrons
  7. Pipari
  8. Kādi dīgsti vai, piemēram, svaigas dilles, baziliks utt.

Kas jādara, lai taptu uzkodas ar kūpinātu lasi?

  1. Pirmais variants: uz kraukšķiem klāj mazliet krēmsiera, pa virsu smērē krēmsieru, uz kura liek kūpināta laša gabaliņu. Dekorē ar zaļumu pēc izvēles (man tie bija sinepju dīgsti)
  2. Otrais variants: uz kraukšķiem klāj saspaidītu avokado, kas apslacīts ar mazliet citrona sulas un pipariem, pa virsu liek kūpināta laša gabaliņu. Dekorē ar zaļumu pēc izvēles.
  3. Trešais variants: Par pamatu izvēlas gurķa šķēli 0,4cm biezumā, uz kura klāj krēmsieru, kūpinātu lasi un dekorē ar dīgstiem. Skaisti izskatīsies, ja gurķis būs nevis klasiskā apļa formā, bet, piemēram, sirsniņas vai zvaigznītes formā. Tāpat arī lasis.

Uzkodas ar kūpinātu lasi ir gatavas!

Citas receptes un idejas uzkodām.