Mango maize

Mango maize

Mango noteikti ir viens no maniem mīļākajiem augļiem. Šķiet pirmo reizi tā pa īstam pagaršoju vien Ēģiptē pirms desmit gadiem, bet tās noteikti ir attiecības uz palikšanu. Liels bija mans prieks, ieraugot, ka tagad Rimi veikalos ir pieejami eksotisko augļu biezeņi un, jā, arī Alfonso mango biezenis. Nolēmu, ka jāpagatavo mango maize! Mango maize sanāk mitra un mango aromātu, manuprāt, var ļoti just. Mango maize tiek gatavaota bez piena produktiem, to var gatavot bez cukura un var gatavot arī bez olām – viss izdodas lieliski. Jārēķinās gan, ka, ņemot vērā, ka olu tajā nav, šķēles nesanāks akmens cietas.

Jāpiemin, ka norādītās sastāvdaļas atbilst diez gan nelielai veidnei (aptuveni 9×15), tāpēc ņem vērā proporcijas un visdrīzāk taisi mīklu lielākā apjomā. Tāpat šo mīklu iespējams izmantot vegānisku mafinu jeb mazo kūciņu cepšanai.

Kas nepieciešams, lai taptu mango maize?

Šķidrās sastāvdaļas:

  • 3/4 glāzes mango biezenis (Alfonso mango biezenis no zīmola Koala)
  • 1/3 glāzes eļļa
  • 1/4 glāzes augu piens

Sausās sastāvdaļas:

  • 1,5 glāzes Kviešu milti (var izmantot pilngraudu, bet tas ietekmē krāsu un maizes gaisīgumu)
  • 2 ēdamkarotes čia sēklas vai magones (var nepievienot vispār, ja negribas)
  • 30 piles stēvija vai 3/4 glāzes cukurs
  • Pus tējkarote sodas (uz sodas uzpilina pāris piles citrona sulas, lai noņemtu raksturīgo sodas garšu)
  • Tējkarote cepampulvera

Kas jādara, lai taptu mango maize?

  • Izsijā miltus caur sietu. Sajauc sausās sastāvdaļas, sajauc slapjās sastāvdaļas un pēc tam sajauc abu bļodu saturu kopā.
  • Nevajadzētu pārlieku aizrauties ar maisīšanu. Tikai tik daudz, lai masa ir viendabīga.
  • Lej ietaukotā veidnē un cep 30-35 minūtes. Kā parasti – gatavību var pārbaudīt ar serkociņa iebakstīšanu maizē.
  • Pēc izņemšanas ļauj atdzist, jo maize vēl ir gana mitra un relatīvi nestabila.
  • Griež un ēd pilnām mutēm 🙂

Iedvesma no šīs dāmas.

Savukārt citas saldumu receptes ir šeit.

mango maize