Tortilju rabarbermaize

Tortilju rabarbermaize

Pēdējā laikā teikšu, kā ir –  ar gatavošanu iet slinki. Taču šad tad uznāk iedvesma, un, kad tas notiek, tad tā ir jāizmanto nekavējoties. Instagram @Foodprep Klinta bija nobildējusi tortilju saldo variantu, ko bija pagatavojusi kāda cita dāma. Tā kā man mājās bija tortilju maize un ļoti gribējās kaut ko ar rabarberiem, tad šī ideja nāca pašā laikā.

Atcerieties kā bērnībā reizēm kaut kur gadījās plātsmaizes, kur pirmā doma bija  “Varēja būt vairāk pildījums, mazāk maize?”. Es atceros. Tad nu šajā gadījumā problēmu nekādu nevajadzētu būt. Rabarbermaize ir plāna, sulīga un garda.

Visas sastāvdaļas es jaucu uz aci un iesaku arī jums tā darīt, jo īsti greizi neko salaist nevar. Aptuvenus daudzumus gan norādīšu, lai vieglāk orientēties. Iesaku cept uz 1 cilvēku vismaz 1 rabarbermaizes tortilju, jo gabaliņi ieslīd iekšā nemanot. 🙂

Kas nepieciešams, lai taptu tortilju rabarbermaize?

  • Tortiljas (pēc ieskatiem un preferencēm, es izmantoju 25 cm diametrā)
  •  Uz 1 tortilju ~1 rabarbera kāts
  • Uz 1 tortilju ~6 zemenes
  • Uz 1 tortilju ~80g skābā krējuma
  • Uz 1 tortilju ~1/3 ola
  • Cukurs/stēvija pēc ieskatiem (skatīt paskaidrojumā)
  • Vaniļa

Pēc izvēles – var pievienot biezpienu. Uz 3 tortiljām 1 paciņas biezpiena.

Kas jādara?

  • Sakarsē krāsni uz 180°C. Režīms – no abām pusēm.
  • Sagriež šķēlītēs gan zemenes, gan rabarberus. Rabarberus ieliek bļodā un apber ar cukuru. Ideāli, ja kādu brīdi patur, lai sasulojas, bet var arī uzreiz likt klāt krējumu, olu, cukuru un vaniļu. Sajauc visu kopā.
  • Liek uz cepampapīra tortiljas plāksni, kārto pa virsu maisījumu, pārliek pa virsu zemenes un cep 25-30 minūtes vai līdz maliņas brūnas un pildījums savilcies.