Veģetārie tako

Veģetārie tako

Veģetārie tako vai tako ar gaļu ir ēdiens, ko iespējams brīnišķīgi ātri pagatavot un pielāgot katra cilvēka vēlmēm un vajadzībām. Klāt liekamās sastāvdaļas ir teju bezgalīgas un patiesībā tas ir skaists process, kurā eksperimentēt atkal un atkal. Šajā receptē došu pašu vienkāršāku veģetārā tako variantu, bet pieminēšu arī papildus sastāvdaļas, ar ko šo ēdienu var gatavot.

Šis ēdiens ir ērts ar to, ka lielāko daļu sastāvdaļu var nopirkt jau sagatavotas, līdz ar ko ēdiena pagatavošana patērēs maz laika, taču no tā necietīs kvalitāte. Es izmantoju Dabas Stacijā pirktās organic tako laiviņas un garšvielu miksu – abi šie produkti ir bez nevajadzīgām sastāvdaļām un ir bez glutēna.

 

Kas nepieciešams, lai taptu veģetārie tako?

  • 1 paprika
  • 1 vidēji liels sīpols
  • Pupiņas pēc izvēles (izmantoju slinkās, baltās bundžu pupiņās)
  • Amaizin garšvielu mix (attēlā, nopērkams Dabas stacijā)
  • Džiugas cietais siers
  • Amaizing tako laiviņas (attēlā, nopērkams Dabas Stacijā)
  • Pētersīļi un kinza

Garšvielu mix var aizvietot ar garšvielām pēc ieskatiem vai, piemēram, ar aso čili mērci. Garšvielu maisījums var sastāvēt no, piemēram, – paprikas pulvera, sīpolu pulvera, ķiploku pulvera, kumina, oregano, kajēnes pipariem.

Papildus sastāvdaļām var pievienot –

avokado (termiski neapstrādātā veidā), tomātus, kvinoju, liellopa gaļu gaļas ēdājiem, salātus, rīvētu burkānus un kāpostus, kausēto sieru,

Kas jādara, lai taptu veģetārie tako?

  • Sīki sagriež sīpolus un papriku. Apcep līdz sīpoli ir caurspīdīgi un paprika izdevusi savu aromātu. Pievieno pupiņas un samaisa.
  • Pievieno garšvielu miksu. Un ļauj visam savā starpā sadraudzēties. Kad ir gatavs, iemaisa sakapātus zaļumus.
  • Ņem tako laiviņas un pilda pa ~3 ēdamkarotēm pildījuma. Pārber ar rīvētu cieto sieru.
  • Saliek visus tako krāsnī vai uz pannas un silda aptuveni 6 minūtes līdz viss siers ir izkusis.
  • Ja garšo kraukšķīgi tako, tad vajadzētu, lai panna ir pilnībā sausa, savukārt, ja patīk, ka tie ir mīksti, var pievienot mazliet ūdeni uz pannas un sildīt ar vāku. Nebūt kā oriģinālajā receptē, bet ļoti garšīgi. 🙂 Iesaku paeksperimentēt!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
veģetārie tako
Annija
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time