Fiksā ābolu biezpienmaize

Ābolu biezpienmaize būs labs risinājums izsalkušam un našķi gribošam puncim, kuram vienlaikus ir liels slinkums kaut ko gatavot. Recepte ir vienkāršota līdz maksimumam. 🙂 Starp citu, lieliski noder kā brokastis, ja iepriekšējā vakarā šis našķis ir pagatavots. Par ābolu šķirnēm – rezultāts var nedaudz atšķirties atkarībā no sķirnes, bet līdz šim vēl nav bijis tā, ka kaut kas nesanāktu. Protams, arī cukura daudzums ir jāregulē pēc ābolu skābuma vai salduma.

Kas nepieciešams, lai taptu fiksā ābolu maize ar biezpienu?

  • 360g biezpiens
  • 6-7 āboli
  • vaniļa
  • kanēlis
  • stēvija (Vai cukurs pēc garšas. Izmantoju Dabas Stacijas stēviju,  kas līdz šim, manuprāt, ir labākā)
  • sāls
  • 2 olas
  • 135g auzu milti
  • pus tējkarote cepampulvera
  • 120g piens
  • 75g sviests

Kas jādara?

  • Nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs. Ieliek ietaukotā silikona veidnē (man ir apmēram 27-28cm diametrā).
  • Sajauc kopā visas mīklas sastāvdaļas – secība nav svarīga. Lej pāri āboliem. Vēlams, lai gar silikona veidnes malām ir tieši mīkla nevis āboli, jo tad izcepot un atdziestot labāk stāvēs forma.
  • Liek cepeškrāsnī un cep ~30-35 minūtes 180 grādu temperatūrā.
  • Izņem no krāsns, atdzesē. Apgriež formiņu otrādi ar šķīvja palīdzību.

Summary
recipe image
Recipe Name
Ābolu biezpienmaize
Annija
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)