Svaiga laša uzkoda

Svaiga laša uzkoda

Svaiga laša uzkoda lieliski derēs kādām svinīgākām vakariņām, sagaidot viesus vai ģimenes lokā. To pagatavot ir ārkārtīgi ātri un vienkārši, savukārt izskatīsies izsmalcināti un bagātīgi. Lasis visierastāk tiek pasniegts uz mazām maizītēm, tad nu šoreiz nolēmu piedāvāt variantu uzkodai bez maizes. Lai priecīgi svētki!

Kas nepieciešams, lai taptu svaiga laša uzkoda vienai porcijai?

  • 50g smalki sagriezta mazsālīta laša fileja ( es izmantoju VICI jau sagrieztās šķēlītes )
  • 1 mazs gurķis
  • mazliet sīpola (vēlams šalotes)
  • zaļumi (es izmantoju neitrālas garšas saulespuķu sēklu dīgstus, kas nopērkami lielveikalos)
  • pāris piles olīveļļas
  • 3 t.k. svaiga krēmsiera
  • pāris grauzdētu valriekstu

Kas jādara, lai taptu svaiga laša uzkoda?

  • Nomizo un sagriež gurķi plānās strēmelītēs. Nomizo 1/3 sīpola, sagriež pāris šķēlītes, kuras vēlreiz pārgriež vismaz uz pusēm.
  • Plāni sagrieztā laša šķēlītē vienā galā (2cm no maliņas) uzliek ~tējkaroti krēmsiera, pa virsu uzliek gurķi, sīpolu un zaļumus tā, lai tie skaisti rotātu vienu vai abus galus rullītim.
  • Šķēlīti sarullē un liek uz šķīvja. Laša uzkoda tiek dekorēta ar zaļumiem un sasmalcinātiem, grauzdētiem valriekstiem (iet ļoti labi klāt ar lasi). Viegli pārslaka ar olīveļļu, var apviļāt arī sezama sēklās.

 

Citas uzkodas atrodamas šeit.