Rīsu papīra rullīši

Rīsu papīra rullīši

Rīsu papīra rullīši ir Āzijas virtuvei raksturīgs ēdiens, ko iespējams pagatavot atbilstoši ikvienām garšu kārpiņām.  To galvenais pluss, protams, ir iespēja  pagatavot tos 100 dažādos veidos– tie var būt vegāniski, veģetāri, tie pēc būtības ir bez glutēna, tos var miksēt ar dažādām gaļām, riekstiem, sēklām, graudaugiem, dārzeņiem, augļiem, zivīm, garnelēm u.c. brīnumiem. Taču otra ne mazāk būtiskā priekšrocība šim ēdienam ir tā, ka tas ir ļoti veselīgs UN garšīgs.

Šis ēdiens visdrīzāk derēs kā viegla uzkoda, bet atkarībā no daudzuma un sastāvdaļām, var sanākt arī brīnišķīgas vakariņas. Pavasara rullīši ļoti jauki izskatās, tāpēc iespējams varētu nostrādāt, kā iespēja mazos pieradināt pie dārzeņiem? Par šo labprāt dzirdētu atsauksmes. 🙂

Rīsu papīra rullīši ir lielisks variants ļoti svaigai un veselīgai maltītei. Šī pie tam ir arī vegāniska, jo kā proteīna avotu izmantoju teriyaki mērcē apceptu tofu. Es galīgi neesmu tofu fans, bet ar teriyaki mērci itin nemaz nejutu to “papīra” garšu, kas man parasti nepatīk. Protams, izmantot var arī vistu, taču šoreiz tofu šķiet pat labāks variants.

Āzijas produktus lielākoties var iegādāties lielveikalos, taču, ja nepieciešams lielos daudzumos vai kādas īpašākas sastāvdaļas, iesaku apmeklēt www.cesars.lv lapu.

𝐊𝐨 𝐞𝐬 𝐢𝐳𝐦𝐚𝐧𝐭𝐨𝐣𝐮?

    • Rīsu papīrs,
    • Kikkoman Teriyaki mērce ar sezama sēklām,
    • 1 paprika,
    • 1 garš svaigs gurķis,
    • 2 burkāni,
    • mazliet savojas (lillā) kāposts,
    • spināti vai lapu salāti,
    • mikrozaļumi pēc izvēles,
    • 1-2 tofu iepakojumi,
    • mazliet kokosriekstu eļļa,
    • mīksts avokado.

𝐈𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐤𝐜𝐢𝐣𝐚:

Sagriež dārzeņus smalkās strēmelītēs.

  • Sagriež tofu 0,5cm lielos kubiciņos, nosusina un viegli apcep kokosriekstu eļļā.
  • Kad viegli apcepies, uzlej 3-4 ē.k.teriyaki mērces un ļauj, lai mērcīte viegli aprauj gabaliņus.
  • Paralēli liek mērcēties aukstā ūdenī rīsu papīru.
  • Jāmērcē 1min vai kamēr mīksta lapa.
  • Liek visus gardumus lapas viducī un sāk locīt. Vispirms no viena sāna, tad no augšas un apakšas un pēc tam cieši saspiežot visas sastāvdaļas, tin visu uz vaļējo pusi. Tiem, kuri suši taisījuši, liksies vieglāk .
  • Pārgriež katru rullīti uz pusēm un pasniedz ar mērcīti. Es izmantoju saldo čili mērci, bet klasiski šos ēd ar hoisin vai zemesriekstu mērci.

Avots: www.ascensionkitchen.com