Kartupeļu pankūkas

Jā, tieši tik vienkārši – kartupeļu pankūkas. Kaut kas, kas man nekad nav bijis skaidrs, kāpēc cilvēki cenšas kartupeļu pankūkas bojāt ar miltiem. Kartupeļi 90% tāpat lieliski spēj saturēt sevi kopā. Un, pat ja ir gadījušies niķīgāki, var izdomāt citus pielietojumus. Tiesa, ja cepj, bez miltiem un olām, ka es to daru, lielās kartupeļu pankūkas nesanāks izcept. Bet vai tad šajā gadījumā lieta ir izmērā? :))

Ak, nu un jā… šis nu gluži nebūs no veselīgā gala. Bet dažreiz jau var. :))

Ko vajag?

-Kartupelis

-Sāls

-Cukurs

-Krējums

-Pipari

-Eļļā

Kā vajag?

-Retā reize, kad izmantoju “virtuves kombainu” (vienmēr smieklīgs šis vārdu salikums ir licies) – samaļu kartupeļus.

-Nospiežu nevajadzīgo sulu, kas varētu traucēt brīnumgardajām strēmelītēm turēties kopā.

-Pievienojam pēc garšas sāli, šķipsnu cukura, piparus.

-Cepam eļļā. Jo vairāk eļļas pannā, jo vienmērīgāk apcepsies pankūkas. Kā redzat, es skopojos un daudz nelēju.

-Šķīvī ieklāju salveti un lieku uz tās gatavās pankūkas, lai notek visa liekā eļļa.

-Ēdam ar krējumu, svaigu kazas sieru un lasi vai, piemēram, ar kādu svaigu dārzeni… vai kā nu sirds kāro. 🙂

 

Fotor0925204738

Dalīties un sekot: