Ķirbja-ābolu plācenīši

Ķirbja-ābolu plācenīši

Atzīšos. Sākumā bija domāts kaut kas pilnīgi cits. Gribēju uztaisīt kā bērnībā – ķirbju mannu. Kad ķirbis jau gaidīja savu kompanjoni mannu, izrādījās, ka viņa bija pazudusi. Jā, tieši tik vienkārši – mājās nebija manna. Tad nu nācās domāt, kur to sablendērēto ābolu-ķirbja brīnumu likt. Šķiet, ka plācenīšus varētu izcept no pilnīgi da-jeb-kā. Te nu varat uzmest aci manam “da-jeb-kam”. 🙂

Ko vajag?

-500 g ķirbis

-2 āboli

-1 ola

-100g rīsu milti

-sauja auzu pārslu

-sauja kviešu kliju

-eļļa

-cukurs, kanēlis

Kā vajag?

-sagriežam nomizotu ābolu un ķirbi gabaliņos. Pielejam 50ml ūdens un sautējam zem vāciņa kamēr mīksti.

-Kad tie mīksti – sablenderējam. Pievienojam cukuru.

-Pievienojam miltus, olu, kanēli, klijas un ar karstu ūdeni applaucētas auzas.

Fotor0925210321

-Atrodam savu ideālo konsistenci. Man ar pirmo reizi mīkla nesanāca ideāla kā gribētos, plācenīši juka ārā. Var pielikt vēl vienu olu, piemēram, vai vairāk miltu.

Fotor0925210418

-Cepam no abām pusēm un manā gadījumā – ēdam ar dzērvenēm ar cukuru. 🙂

Fotor0925210526

Labu apetīti!

Dalīties un sekot: