Karamelizēti burkāni ar biešu-valriekstu salātiem

Vakariņās prasījās ko pavisam vieglu un ātru. Tad nu izlēmu par labu burkāniem, bietēm un valriekstiem. Piedevām – arī veselīgi. 🙂 Burkānu recepte nāk no manas māmiņas, pati droši vien neuzdrošinātos domāt, ka karamelizēti burkāni ir baigā ņamma, bet man ļooooooooti ir iegaršojušies. 🙂

Ko vajag?

-500g burkāni

-2-3 tējkarotes cukura

-šķipsna sāls

-1 tējkarote eļļas

-vārītas, sarīvētas bietes

-sasmalcināti valrieksti

Kā vajag?

-nomizo burkānus, sagriež ripiņās un uz pannas sautē uz ļoti mazas uguntiņas.

-kad burkāni mīksti, pievieno tiem 2-3 tējkarotes cukura un šķipsnu sāls. Karamelizācijas process var sākties! Pielejam tējkaroti eļļas. Uzliekam lielāku uguni, lai burkānus un cukuru “sākt raut klāt” un tie kļūtu mazliet brūnīgi. Kad vēlamais brūnums ir sasniegts, burkāni ir gatavi.

-Salāti: ņem bietes (ja tās ir marinētas, tad pamatīgi notecina nost visu sulu, ja nav marinētas, var pievienot tējkaroti ābola etiķa, bet tas pēc garšas), pievieno šķipsniņu sāls un saberztus valriekstus. Tieši tik vienkārši. Runā, ka šie salāti garšo arī tiem, kuriem ne īsti iet pie sirds valrieksti. 🙂

 

Labu apetīti!

Fotor01008140638

 

Dalīties un sekot: