Ziemassvētku burkānkūka

Ziemassvētku burkānkūka

Cepot šo burkānkūkas variāciju, šķiet, ka ir atnākuši Ziemassvētki. Aromāts, maigi sakot, fantastisks. Kas tad ir nepieciešams, lai šādu kūciņu pagatavotu?

-6 vidēja lieluma burkāni

-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

-3 ēdamkarotes rīsu miltu

-3 olas

– 1/2 citrona miziņā, 1/2 apelsīna miziņa, mazliet pierīvēta ingvera, 2 šķipsnas kanēļa, 2 šķipsnas muskatrieksta, tējkarote vaniļas cukura

-2 saujas rozīņu

-2 tējkarotes iebiezinātā piena

-sviests vai eļļa trauka ietaukošanai

-1 tējkarote kokosrieksta eļļas vai sviesta. Var arī iztikt, bet man gribējās treknumiņu. 🙂

Ko darīt?

-Nomizot, sarīvēt burkānus. Es rīvēju samērā parupji, kā iepriekšējā receptē, bet, ja sirds nav mierīga, tad var arī sīkāk. Pilnīgā putrā neieteiktu, var pārlieku sasuloties.

-Sakuļu olas ar visām garšvielām. Pielieku miltus, burkānus. Kārtīgi visu samaisu. Cukuru vairāk neprasījās itin nemaz, tā noteikti, ka gaumes lieta. Pievienoju nomazgātas rozīnes.

-Liekam cepeškrāsnī uz ~40 min 180 grādos jeb kamēr brūna apakšiņa. Atdzesētu griežam otrādi un tiesājam nost. Neesmu vēl izlēmusi, kas labāks – garša vai smarža. Dekorēju ar kokosriekstu skaidiņām. 🙂

rozines

Attēlā redzams, kāpēc ieteicams rozīnes iemērkt ūdenī ar tējkaroti etiķa (manā  gadījumā ābolu etiķis). Diez vai kāds gribētu ēst tās rozīnes, ja zinātu, ka, nomazgājot tās, ūdens izskatās tik dramatiski nepatīkami. 🙂

ziemassvetku burkankuka

Dalīties un sekot: