Ziemassvētku maize (bezglutēna)

Kā tad bez Ziemassvētku ēdieniem šajā burvīgajā laikā. Lai arī skats pa logu neiedveš Ziemassvētku sajūtas, tomēr smarža virtuvē gan!

Šī ir elementāra recepte, kā pagatavot Ziemassvētku maizīti no rīsu miltiem. Šeit parādīšu tikai to, kā var veidot biskvītu, taču maizīte lieliski saderēs ar iebiezinātā piena, šokolādes vai dzērveņu ievārījuma pildījumu. Tāpat, kamēr maizīte silta, tā lieliski saderēs ar saldējuma bumbiņu. Lai nu kā, garša atgādina piparkūkas, taču konsistence pavisam noteikti nē. 🙂

Ko tad vajag?

-kanēlis (tējkarote)

-melnie pipari (10 gab) (jāsamaļ)

-smaržīgie pipari (10 gab) (jāsamaļ)

-kādi 20 g malta ingvera

-rīvēta citrona un apelsīna miziņa

-koriandra graudiņi (samalti)

-kardamons

-muskatrieksts (jāsamaļ)

(visa šī garā pentera vietā var izmantot arī gatavo piparkūku garšvielu maisījumu, bet man labpatika maisījumu gatavot pašai)

-500 g rīsu milti

-60 g medus

-80 ml cukura sīrupa

-100 g sviesta

-100 g ūdens

-(pieliku arī 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas, kas droši vien varēja arī nebūt 😀 Tomēr ar to var ieziest arī trauku pirms cepšanas)

-2 olas

-2 ēdamkarotes krējuma

Kā vajag? 

-kausējam sviestu, sīrupu un medu kopā. Man, protams, sirds sažņaudzās, ka no medus paliks vairs tikai labais aromāts, ne tā vērtīgās īpašības, bet ko darīt. 🙂

Fotor1224163523

-Kad viss izkusis, vāram, vāram, lai kļūst brūngana masa. Pielejam mazliet ūdeni, lai nepievelk klāt.

-Paralēli samaļam visu maļamo un saliekam kopējā bļodiņā.

-Saputojam 2 olas kopā ar garšvielām.

-Mīcām visu, visu kopā, kamēr viendabīga masa.

-Noliekam mīklu atpūsties, lai tā sacietē un savelkas “savā sulā”. Man ledusskapī stāvēja 10 dienas 😀

Fotor1224163612

-Mīklu izņemam, kārtojam ar kādu eļļu vai sviestu ieziestā trauciņā. Liekam cepties kamēr brūns! Cepu 180 grādos, bet precīzu laiku negribu teikt, jo svarīgi skatīties, lai ņemtu ārā tad, kad maliņas kļūst brūnas.

 

Fotor122416395

Dalīties un sekot: