Saulainais sautējums

Saulainais sautējums

Šis ir mazliet no sērijas “kas bija ledusskapī, to ņēmu”, bet rezultāts man ļoti garšoja. Vispār, manuprāt, burkāni ir nepelnīti nenovērtēti – kāpēc kartupeļus ēd čupām gan vārītus, gan ceptus, bet burkānus nē? :)

Tātad, ko vajag?

-6 burkāni

-2 sīpoli

-6 ķiploka daivas

-400g maltā gaļa

-Skābais krējums vai Fetas siers… vai abi divi (Šo konkrēto fetas sieru, ko redzat attēlā pirku Ēģiptē. Sapirkos kādus 4 kilogramus. Kāpēc? Jo tur 0,5kg paciņa maksā aptuveni 1 EUR, kamēr šeit cena ir 3x lielāka)

-pētersīļi

-sauja rīsu (var mierīgi iztikt bez. Es liku, lai mazliet vairāk “aizsit kuņģi”)

-garšvielas – mazliet sāls un, kā mana vecmamma būtu teiktusi, mazliet cukuriņš :)

Kā vajag?

-Atsevišķi apcepam sagrieztu sīpolu. Kad tas ir mazliet apcepies, liekam virsū nomazgātus un skaidās sarīvētus burkānus. Sautējam līdz mīksti (bet ne pārāk, tiem tomēr jāsaglabā sava struktūra un nav jābūt putrai).

-Atsevišķi sacepam ķiploka ripiņas un pēc tam tur pat apcepam malto gaļu.

Fotor0313153431

-Katliņā izvārām rīsu sauju.

-Kad abu pannu un kastroļa saturs mīksts un gatavs, saliekam visu kopā, pieliekam krējumu/sieru/abus un pasautējam pāris minūtes, lai savā starpā sadraudzējas.

Fotor031315376

-Pasniedz un ēd kopā ar sakapātiem pētersīļiem!

Labu apetīti!

IMG_3206