Bezglutēna ābolu kūka

Bezglutēna ābolu kūka

Ak, jā, rudentiņš bagāts vīrs… Āboli, ķirbji, plūmes un sēnes. Šoreiz pienākusi kārta āboliem un bezglutēna ābolu kūkai. Uzreiz gribu teikt un iedrošināt – nebaidieties eksperimentēt ar sastāvdaļām, jo garšīgi sanāks tik un tā 🙂

Kas nepieciešams?

-2 ē.k. rīsu miltu

-2 ē.k. kukurūzas miltu

-2 ē.k. turku zirņu miltu

Uzreiz gribu teikt, ka proporcijas var mainīt pēc sirds patikas. Kāpēc izmantoju vairākus miltus? Katriem miltiem piemīt savas īpašības, kā tie reaģē karstumā vai jebkādā citā apstrādē. Arī veikalā pieejamos “gluten free” miltu mikšļos ir dažādi milti samaisīti kopā, lai dabūtu ideālo kombināciju nepieciešamajam ēdienam. Kāda ir Tava ideālā kombinācija? Tas jau ir eksperimentu jautājums 🙂 Var, protams, likt arī kviešu miltus.

-4 nomizoti, daiviņās sagriezti āboli

-2 olas (1 pamatnei, 1 masai, ko liet pa virsu)

-3 ēdamkarotes skāba krējuma/salda krējuma/grieķu jogurta. Atkarībā no tā, cik trekni gribas.

-Sauja sagrieztu, žāvētu plūmju (lieliski aizstāj cukuru)

-Cukurs

-Vaniļas cukurs

-Kanēlis

-1 ēdamkarote maltas linsēklas (lielisks veids, kā uzņemt šīs veselīgās sēkliņas)

-200ml sojas piena (var, protams, arī parasto pienu vai paniņas, vai, piemēram, kefīru)

Kas jādara?

-Iesitam bļodā olu, sakuļam. Pievienojam visu veidu miltus, linsēklas un pielejam pienu. Pievienojam cukuru atkarībā no savām preferencēm par saldumu. Ar blenderi vai roku sakuļam līdz vienmērīgai masai. Nebaidieties mīklu atstāt pašķidru – tā tāpat sacietēs!

-Lejam mīklu formiņā. Pa virsu kārtojam gabaliņus saplēstas žāvētas plūmes. Pa virsu cieši, cieši vienu pie otras pa riņķīti kārtojam ābolu daiviņas. Jo kārtīgāk sakārtosi, jo vairāk ābolīšus varēsi kūkā izcept. Atzīšos – es diez gan nohaltūrēju, vajadzēja likt vēl ciešāk! Pārkaisa ar kanēli, tējkaroti cukura.

Fotor0911121011

-Atsevišķā trauciņā sakuļ olu ar krējumu/grieķu jogurtu, vaniļas cukuru un kanēli. Lej pa virsu pīrāgam!

-Liekam iekšā cepeškrāsnī ~ 180 grādi 40 minūtes. Skatāmies pēc savas cepeškrāsns īpatnībām. Manējā ir ļoti īpatnēja. 😀

-Ņemam ārā, pasniedzam tāpat vai, piemēram, ar saldējumu vai vaniļas mērci!

IMG_3714

Dalīties un sekot: