Puķkāpostu biezenis ar parmezānu

Puķkāpostu biezenis ar parmezānu

Daudz esmu lasījusi par kartupeļiem un to, ka kartupeļi tiek ievietoti nevēlamo dārzeņu sarakstā. Par kartupeļiem neko sliktu nevaru teikt – man ļoti garšo un atteikties no tiem negrasos, jo neredzu nekādu sliktu efektu. Taču pārmaiņu pēc vēlējos pagatavot puķkāpostu biezeni.

 

Kas tad nepieciešams? 

-1 neliels puķkāposts

-2 saujas kāpostu

-1 liels sīpols

-4-5 ķiploka daivas

-oregano jeb raudene

-dārzeņu vai gaļas buljons (var arī ar vienkārši ūdeni)

-sāls, tējkarote cukura

-olīveļļa

-parmezāna siers

-35g sviesta vai 100 ml saldā krējuma, ja gribas treknāk un lai vairāk dūšu aizsit. (Es klāt neliku, tā

Kā jādara?

-apcep olīveļļā sīpolus

-kad brūni, pievieno sagrieztus puķkāpostus, kāpostus, 200 ml ūdens. Ļauj tvaicēties. Fotor0929135526

-Pievienojam oregano, sāli, cukuru. Ja vēlme – citas garšvielas arī 🙂

-Kad viss ir mīksts, sablenderējam!

-Kārtojam pa virsu rīvētu parmezāna sieru. Uzpilinu pāris piles sezama eļļas un gatavs!

pukjkaposti

Dalīties un sekot: