Tiramisu bez piena produktiem

Tiramisu bez piena produktiem

Neslēpšu – tiramisu nav mans iemīļotākais deserts. Ir daudzi, daudzi citi, kur liek sprāgt garšu kārpiņām no domas vien. Lai nu kā, šad tad tomēr sagribas arī kādu tiramisu kriksīti. Tā kā ar piena produktiem šobrīd neesmu draugos, nācās domāt bez-piena opciju. Manuprāt, krēms sanāca ļoti garšīgs. Varētu mierīgi iztikt arī bez visiem cepumiem un kafijām 🙂

Ja gribas pasniegt desertu īpaši estētiski baudāmu, iesaku tiramisu taisīt atsevišķās glāzītes, jo, taisot lielajā traukā, to izņemt ārā smuku būs stipri grūtāk.

Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?

Krēmam:
-200g cietā kokosriekstu piena daļa (pirms lietošanas bundža jāieliek ledusskapī. Iesaku FUDO kokospienu, jo no tā sanāk konsistence kā vajag)
-170g mērcētu Indijas riekstu
-250g zīda tofu
-vaniļa
-kakao
-pus laima sula
-6 t.k. cukura
Pirkstiņu slānim:
-dāmu pirkstiņi
-stipra kafija
-Marsala vīns, brendijs, amaretto vai tumšais rums

Kas jādara?

  • uz ~200ml kafijas iejauc 1-2 karotes izvēlētā alkohola.
  • Iemērc “dāmu pirkstiņu”, lai samitrinās, bet, lai neizmirkst. Es sākotnēji pagatavoju pārāk slapji, prasījās mazliet mazāk samitrināt. 🙂
  • Klāj traukā pirkstiņus cieši vienu pie otra.
  • Samaļ Indijas riekstus viendabīgā masā. Var pieliet “čut-čut” ūdeni, lai vieglāk maļas. Kad masa viendabīga, pievieno cukuru, vaniļu, laimu, zīda tofu.
  • Atsevišķi uzkuļ kokosriekstu piena cieto daļu (tāpat it kā kultu saldo krējumu). Pievieno riekstu-tofu masu un turpina kult.
  • Kārto uzkulto masu pa virsu pirkstiņu slānim. (Pusi no visas masas).
  • Pa virsu bagātīgi uzsijā kakao.
  • Atkārto visu vēlreiz – pirkstiņi, krēms, kakao.
  • Gatavs! Jāliek ledusskapī uz pāris stundām un jāēd gardām mutēm. 🙂

dav

dav