
Wraps ar paprikas humusu
Vasarā nepavisam un nemaz neprasās gaļas ēdienus. Patiesībā – laikam ejot, tos vispār praktiski nemaz neprasās. Lai vai kā, bet olbaltumvielas tāpat ir nepieciešamas un jādomā, kā tās uzņemt. Viens no vislabākajiem variantiem, manuprāt, ir pākšaugi. Šajā gadījumā izmantoju Biotēkā atrodamos turku zirņus un tapa wraps ar humusu. Šoreiz ar paprikas humusu.
Kas nepieciešāms, lai taptu šāds wraps ar humusu?
- ~800g vārītu turku zirņu
- ~400g apcpepta paprika (svaigu papriku sagriež lielās šķēlēs un nelielā olīveļļas daudzumā apcep)
- asais paprikas pulveris vai kajēnes pipari
- 1/4 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote cukurs
- 3 ēdamkarotes tahini pastas
- 1/4 glāze labas kvalitātes olīveļļa (extra virgin)
- puse citrona
- 3 kārtīgas ķiploka daiviņas
Wrapiem papildus:
- lavašs (ņēmu pilngraudu)
- tomāti, gurķi, ledus salāts, sīpols, paprika, dažādas sēklas un viss cits, kas ienāk prātā
- mērces: izmantoju rīsu krējumu un aso čili mērci (brīva iespēja interpretācijai)
Kas jādara?
Ja gribas viendabīgāku un maigāku humusu, var nolobīt zirņu miziņas. Meditatīvi, bet laikietilpīgi 🙂 Es nelobīju un sanāca tāpat ļoti labi un garšīgi.
- Ieliek blenderī papriku, piparus, sāli, cukuru, tahini pastu, olīveļļu, citronu un ķiploka daiviņas. Ieslēdz blenderi un maļ līdz viendabīgai masai.
- PAMAZĀM pievieno vārītos turku zirņus. Ja blenderis “nevelk” pievieno vēl olīveļļu. Neiesaku, bet var arī mazdrusciņ ūdeni.
- Kad viss ir kļuvis viendabīgs, klāj uz lavaša, kārto pa virsu dārzeņus un ēd pilnām mutēm.
Šeit vari atrast arī citas idejas pusdienām.
Dalīties un sekot:
Kur pirkt tahini pastu?
Pērku vai nu Stockmann vai Dabas Stacijā! Dabas Stacijā lielākā izvēle 🙂